Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IS zabil při útocích v Iráku a Jemenu téměř 50 lidí

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Bagdád/Saná V irácké metropoli bombovým útokům podlehlo osm lidí. Sebevražedný útok ve východojemenské Mukalle pak zabil až 25 policejních branců. Desítky lidí utrpěly při atentátech zranění, informují zahraniční agentury.

V irácké metropoli bombovým útokům podlehlo osm lidí. Sebevražedný útok ve východojemenské Mukalle pak zabil až 25 policejních branců. Desítky lidí utrpěly při atentátech zranění, informují zahraniční agentury.

Automobil s náložemi vybuchl u vjezdu do továrny na plyn v Tádží severně od irácké metropole ráno kolem 05:00 SELČ. Do objektu se pak dostalo šest útočníků, kteří na sobě měli vesty s výbušninami. Následovala přestřelka s policisty a podle mluvčího velení operací v Bagdádu vzplály tři zásobníky plynu.

K atentátu se prostřednictvím agentury Amak přihlásila organizace Islámský stát. Kromě nejméně 14 mrtvých si vyžádal také 27 zraněných.

Témata:  Irák Jemen Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy