reklama

Informaci obdržela agentura AFP přímo od Sébastiena Brase, syna Michela Brase, který Le Suquet v roce 1992 založil. "Byla to krásná výzva a zdroj velké radosti z vývoje, kterým jsme za tu dobu prošli," řekl o působení pod michelinskými hvězdami Bras. "Ano, mnoho radosti, ale také velký tlak nevyhnutně spojený s tímto vyznamenáním," dodal.

"Je mi 46 let a chci dát nový smysl svému životu, jak profesnímu, tak v obecném smyslu," vysvětluje dále Bras. "Chceme pokračovat s čistou hlavou, v klidu a bez napětí vytvářet v našem podniku servis, který vyjadřuje náš stav mysli a náš region," říká šéfkuchař.

Zda však tvůrci průvodce jeho přání vyhoví, není ještě jasné. "Náš tým se bude žádostí zabývat. Průvodce se nevytváří pro restauratéry, ale pro zákazníky," řekla deníku Le Monde členka výkonné rady Michelinu Claire Dorlandová-Clauzelová.