Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výhrůžky v OSN? KLDR nazvala Trumpa "štěkajícím psem"

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Pchjongjang - Severokorejský ministr zahraničí označil projev amerického prezidenta Donalda Trumpa v OSN za štěkání psa. Šéf Bílého domu označil režim v KLDR za zvrácený a obvinil ho z bezohledné snahy získat jaderné zbraně.

Trump vyvolal svým proslovem pozdvižení, když prohlásil, že pokud bude KLDR ohrožovat Spojené státy, Washington ji zcela zničí.

"Existuje takové rčení, které praví: 'Psi štěkají, ale karavana táhne dál.' Pokud si Trump myslel, že nás vystraší psím štěkotem, tak to byl jen sen," řekl severokorejský ministr zahraničí Ri Jong-ho, jehož projev se ve Valném shromáždění OSN očekává v pátek.

Severní Korea 3. září oznámila, že uskutečnila svůj šestý a zatím nejsilnější jaderný test. Rada bezpečnosti OSN v reakci na tuto zkoušku schválila minulý týden přísnější sankce vůči KLDR. Severní Korea ale vzápětí provedla test rakety, která přelétla území Japonska, urazila 3700 kilometrů a dopadla do Tichého oceánu.

Témata:  Severní Korea Donald Trump OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy