Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z trosek mexické školy již byly po zemetřesení vyproštěny všechny děti

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Záchranáři v Mexiku již nepátrají po žádných dětech ze zřícené školy na jihu metropole.

Celkem vyprostili 11 živých dětí, v troskách zahynulo 19 žáků a šest dospělých. Podle agentury AP o tom informoval náměstek ministra pro námořnictvo.

Po úterním zemětřesení, při němž zemřelo nejméně 245 lidí, se dnes záchranné týmy snaží vypátrat osoby, které jejich blízcí pohřešují. Mexická média dnes ráno informovala, že ve zřícené budově školy je stále jedno až pět dětí. Hovořilo se o dívce, s níž záchranáři mluvili a dlouho se k ní nemohli dostat. Na místě pracovalo na odstraňování trosek až 500 lidí.

"Dokončili jsme ve spolupráci s představiteli školy evidenci a jsme si jisti, že všechny děti buď buhužel zemřely, jsou v nemocnicích nebo bezpečně ve svých domovech," řekl médiím náměstek ministra pro námořnictvo Ángel Sarmiento. Podle něho mají sice záchranáři náznaky, že by v troskách stále mohl být živý člověk, může jít však jedině o pohřešovaného zaměstnance.

Témata:  Mexiko zemětřesení

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy