Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Devatenáctiletý mladík byl zadržen za sexuální napadení seniorky (75)

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn – Pětasedmdesátiletá důchodkyně zažila nepříjemné překvapení. Do jejího domova se vloupal mladík, který ji sexuálně napadl. Incident se odehrál ve Velké Británii. Ve vazbě zatím sedí devatenáctiletý vetřelec.

Seniorka spala ve svém domě v městečku East Kilbride v Jižním Lanarkshire ve Velké Británii. V noci ze středy na čtvrtek se zhruba o půl čtvrté ráno probudila a spatřila muže, který se vloupal do její ložnice. Následně se měla stát obětí sexuálního napadení, po kterém byla podle policie „absolutně traumatizovaná“. 

Za napadení byl zatčen teenager, kterému je podle serveru Independent devatenáct let. Mladík si však nedával pozor, celý incident vzbudil sousedy napadené důchodkyně. Osmasedmdesátiletého seniora a jeho ženu totiž probudil hluk z vedlejšího domu poté, co se rozštěkal jejich pes. Manželský pár také zahlédl stín muže, který jim proběhl pod oknem. 

Svědek popsal celý incident pro Daily Record: „Nějaký násilnický mladík vykopl její dveře. Sama to pak popsala tak, že ležela v posteli, vzbudila se a zjistila, že ji mladík líbá na tvář. Nejdřív si myslela, že je to její vnuk a tak ho i oslovila. On ji řekl, že je to její vnuk, když to ale zpochybnila, řekl, že její vnuk je venku a ať jde, že jí ho ukáže“.

„Byla v šoku, opravdu rozrušená a celá se třásla. Teď pobývá v domě své dcery. Je to pravdu ostudné. Bydlíte v takhle velkém domě a myslíte si, že jste v bezpečí,“ dodal svědek. Skotská policie uvedla, že zadržela devatenáctiletého mladíka právě v souvislosti s celým incidentem. Nyní je držen v policejní vazbě a očekává se, že v úterý předstoupí před soud (Hamilton Sheriff Court).

Vyšetřující inspektor Colin Campbell řekl: „"Tento opovrženíhodný jedinec zanechal starou ženu naprosto traumatizovanou, probíhají rozsáhlá šetření, aby byly zajištěny veškeré stopy."

Témata:  násilí Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy