Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí zemětřesení v Mexiku stoupl už na 324

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Mexiko - Nejsilnější zemětřesení v Mexiku za posledních 30 let, které udeřilo v úterý 19. září, si vyžádalo již 324 obětí. Řada budov v metropoli je neobyvatelná, úřady kontrolují statiku škol.

Úterní zemětřesení mělo sílu 7,1 stupně a v metropoli srovnalo se zemí kolem čtyř desítek budov, další téměř 4000 jsou vážně poškozené a úřady je označily jako neobyvatelné.

O zvýšení počtu obětí otřesů dnes na twitteru informovala hlava mexické civilní obrany Luis Felipe Puente, napsala agentura AP.

V metropoli Mexiku dnes stále pokračovaly záchranné práce, přestože nikdo živý v troskách nebyl nalezen již pět dní. V tamních asi 9000 školách měla opět začít výuka, ovšem bezpečnostními kontrolami prošlo ke dnešku jen 103 z nich. "Pro bezpečí všech chlapců, dívek a učitelů a samozřejmě kvůli klidu na duši všech otců a matek zkontrolujeme všechny školy," řekl ministr školství Aurelio Nuňo.

Témata:  Mexiko zemětřesení

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy