Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba v somálském Mogadišu zabila nejméně sedm lidí, rozmetala minibus

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: New York Times **www.nytimes.com**

Mogadišo - Poblíž autobusové zastávky v somálské metropoli dnes explodovalo auto napěchované trhavinou, zahynulo nejméně sedm osob. Za atentátem patrně stojí islamisté z Šabábu.

"Napočítali jsme sedm těl mrtvých civilistů," sdělila podle Reuters policie. Nálož explodovala, když kolem vozu projížděl minibus. Počet obětí se patrně ještě zvýší.

K výbuchu se zatím nikdo nepřihlásil, ale za podobnými explozemi v Mogadišu a dalších somálských městech často stojí islamistické hnutí Šabáb.

To je napojeno na teroristickou síť Al-Káida, usiluje o svržení prozápadní vlády a v Somálsku chce zavést islámské právo šaría. Organizace označila letos zvoleného somálského prezidenta Mohameda Abdullahiho Mohameda za bezvěrce a pohrozila útoky Somálcům, kteří ho podporují.

Témata:  terorismus v Somálsku Somálsko Al-Šabáb

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy