Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clinton zpět v Bílém domě? Hillary už plánuje, čím manžela zaměstná

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: state.gov

Washington - Ve Spojených státech se už řeší otázka, co bude mít na starosti exprezident Bill Clinton, pokud jeho žena Hillary usedne v Bílém domě.

Clintonová se netají tím, že prezidentství svého muže považuje za model toho, jak Spojené státy spravovat. Clinton stál v čele USA od roku 1993 do roku 2001. I když jeho vládu poznamenala sexuální aféra s Monikou Lewinskou, je Clintonova administrativa díky hospodářským reformám a vyrovnanému hospodaření považována za velmi úspěšnou.

"Chci mu dát za úkol oživení ekonomiky, protože jsem přesvědčena, že on ví, jak na to," řekla Clintonová na nedělním setkání s voliči v Kentucky. "A obzvláště v oblastech, jako je těžba uhlí, problematická centra měst a další místa, která jsou opomíjena," dodala.

Podle listu The Washington Post je tak pravděpodobné, že se někdejší americký prezident po případném návratu do Bílého domu nebude starat o výběr porcelánu či tapet.

Témata:  Hillary Clintonová Bill Clinton USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy