Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v Las Vegas: Identifikace obětí bude dlouhá, mezi mrtvými jsou i cizinci

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Las Vegas – Při divoké střelbě v Las Vegas zemřelo nejméně 58 lidí. Identifikace obětí bude dlouhý a pracný proces. Novinářům to dnes v Las Vegas řekl místní policejní šéf Joseph Lombardo.

Vyšetřovatelé zatím shromažďují důkazy a snaží se zprostředkovat kontakty příbuzných s jejich blízkými, kteří byli na místě v okamžiku střelby.

Americké úřady zřídily linku pro potřeby pozůstalých a lidí, kteří nemají o svých blízkých informace. V Las Vegas již fungují střediska, která veškeré informace shromažďují, a kde lidé mohou zprávy získat. Podle šerifa město uvolní pro tyto potřeby místní kongresové centrum.

Šéfka kanadské diplomacie Chrystie Freelandová mezitím oznámila, že mezi mrtvými je i kanadský občan. Podle médií jde o třiadvacetiletého muže z Britské Kolumbie na jihozápadě země. Je to první známý cizinec mezi oběťmi.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí dnes ČTK sdělila, že zatím nemá informace o tom, že by mezi oběťmi byli Češi.

Témata:  střelba na koncertě v Las Vegas policie USA střelba v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy