Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z Marseille měl kriminální minulost. V Itálii se oženil, kradl a potloukal po barech

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Řím - Muž (30), který v neděli ubodal v jihofrancouzském Marseille dvě dívky, měl za sebou bohatou kriminální minulost. Pobýval i v Itálii. Usadil se ve městě Aprilia ve středoitalském Laziu, kde žije tuniská komunita čítající na 400 osob.

Tunisan, který podle policie užíval sedm různých totožností, přišel do Itálie v roce 2006 a oženil se zde dva roky poté. Od roku 2009 měl povolení k pobytu, které skončilo letos v lednu. V roce 2014 se dvojice rozvedla a muž odešel do Francie, uvedl deník Corriere della Sera.

Muž během svého pobytu v Itálii neměl stálé zaměstnání a čas trávil po barech. Vydělával si pokoutně a v jeho záznamech v trestním rejstříku z oné doby figuruje krádež a prodej drog. To potvrdila i jeho exmanželka, která se po rozvodu přestěhovala do severní Afriky.

Policie nyní předpokládá, že útočník se radikalizoval až po odchodu do Francie. Deník La Repubblica ovšem připomíná, že deset kilometrů na jihovýchod od Aprilie se nachází osada Campoverde, kde chvíli žil i Tunisan Anis Amri, který loni při útoku na vánoční trh v Berlíně 12 lidí včetně jedné Češky zabil a další desítky zranil.

Témata:  Itálie Francie policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy