Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vídeň hostí rozhovory o Sýrii. Přijede Kerry i Lavrov

Sergej Lavrov a John Kerry
Sergej Lavrov a John Kerry
Foto: usa.gov

Vídeň - V rakouské metropoli se dnes konají mezinárodní rozhovory o Sýrii, mají za cíl obnovit příměří a umožnit dovezení humanitární pomoci do obléhaných oblastí.

Dnešní schůzky takzvané mezinárodní podpůrné skupiny pro Sýrii (ISSG) se účastní šéfové diplomacie USA a Ruska John Kerry a Sergej Lavrov a rovněž další ministři z evropských a blízkovýchodních zemí.

"Musíme nalézt způsob, jak se vrátit k politickému procesu... Jde o zlepšení podmínek pro příměří a distribuci humanitární pomoci," uvedl ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier.

Kerry již před týdnem řekl, že výchozím bodem vídeňského setkání bude dohoda, kterou se USA s Ruskem zavázaly k pokusu o obnovu širokého příměří v Sýrii. Jednat se tak bude například o délce klidu zbraní.

Témata:  Sýrie Frank-Walter Steinmeier John Kerry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy