Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do evakuovaného bytového domu v Dortmundu se lidé vrátí asi až za dva roky

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Dortmund - Zřejmě až za dva roky se budou moci lidé nastěhovat zpět do bytového domu v západoněmeckém Dortmundu. Ten nechaly úřady preventivně vyklidit v reakci na tragický požár domu Grenfell Tower v Londýně.

Zhruba čtyři stovky bytů v komplexu muselo na konci září narychlo opustit přes 750 lidí. Zpočátku se myslelo, že budou mimo své domovy nuceni zůstat jen několik měsíců. 

Dortmundská radnice už prohlásila, že dva roky na modernizaci bytového komplexu považuje za "obhajitelné". Během plánované rekonstrukce bude nutné odstranit nedostatky v požární ochraně, uvedla mluvčí majitele. 

Řada postižených lidí našla útočiště v městských bytech nebo přechodných ubytovnách, další bydlí u známých či příbuzných. Majitel bytového komplexu město Dortmund kvůli náhlému vyklizení budovy zažaloval.

Průmyslové město v oblasti Porúří se rozhodlo evakuovat po požáru budovy Grenfell Tower v Londýně. Za rychlé šíření ohně mohl nekvalitní izolační obklad, který propadl ve všech protipožárních testech. Při požáru v noci na 14. června zahynulo 80 lidí a 70 dalších utrpělo zranění.

Témata:  Dortmund Německo evakuace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy