reklama

K překvapení místních zákazníků dortmundského ochodu Woolworht byla vánoční sekce zahrnující dekorace a čokoládové Santa Clause odstraněna jen pár dní poté, co byla vystavěna. Když se šokovaní nakupující ptali, co je důvodem, zaměstnanec obchodu jim měl říci, že jsou nyní muslimským podnikem a že nechtějí prodávat vánoční zboží.

Vedoucí pobočky, Seda Capakcur, 25, potvrdila lokálním médiím, že některé vánoční předměty se již v tomto obchodě neprodávají. Podle ní vánoční zboží nešlo na odbyt a i to loňské zůstalo neprodané.

Odůvodnění zaměstnance obchodu nicméně se stalo virálním a způsobilo velký poprask. Mluvčí řetězce, Diana Preisertová, odmítla tvrzení, že by byly muslimskou společnosti. Uvedla, že malá část vánočních předmětů je stále vystavěna na prodej. „Vánoční zboží je k dispozici od září dále a mělo by být vyprodáno do konce prosince."

Podle Preisertové jsou důvodem, proč v této lokální pobočce se neprodává zboží,„specifické lokální podmínky" spočívající v nízkém zájmu o tento druh zboží ze strany malého počtu lidí, kteří slaví Vánoce. Proto bylo vánoční zboží z této pobočky distribuováno do jiných poboček.

Podle městských úředníků, křesťané tvoří 29,2 procent obyvatel severního Dortmundu, kde se nachází obchod. Navzdory nízké poptávce, někteří zákazníci z Dortmundu byli pobouřeni z rozhodnutí stáhnout dekorace z prodejny. Jeden z nich řekl, že rozhodnutí jej „nutí zvracet", jiný dodává, že „společnost by měla sama sebe vinit, jestliže jejich prodeje nebudou stoupat."