Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak posílit bezpečnost? Podpora a výzva k terorismu má z internetu zmizet do dvou hodin

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Řím - Podpora terorismu a výzvy k teroristickým činům mají v dohledné době mizet z internetu do dvou hodin od jejich onlineového zveřejnění.

Shodli se na tom dnes ministři vnitra skupiny zemí G7 se zástupci největších internetových operátorů na setkání v italském ostrově Ischia, informovala agentura AFP.

Ministři se mimo jiné se zástupci společností Google, Facebook a Twitter dohodli na akčním plánu, jehož cílem je účinně a v co nejrychlejším čase blokovat "teroristický obsah".

Italský ministr vnitra Marco Minniti připomněl, že se ukázalo, že internet je "prostředkem náboru, školení a radikalizace zahraničních bojovníků" a že boj proti terorismu na webu bude obzvláště důležitý v době, kdy teroristická organizace Islámský stát již nebude mít pod kontrolou území.

"Setkání s provozovateli internetu bylo víc než uspokojivé," uvedl Minniti a vyjádřil politování, že Islámský stát se doposud na internetu cítil "jako ryba ve vodě".

Témata:  G7 terorismus internet

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy