Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý parlament po volbách: Anti-islámská AfD chce post místopředsedy

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Alternativa pro Německo (AfD) trvá na kandidatuře svého místopředsedy Albrechta Glasera do vedení Spolkového sněmu. V úterním hlasování neuspěl. Politikům vadí jeho kontroverzní výroky o islámu.

Kandidáti všech ostatních stran byli do předsednictva zvoleni hned v prvním kole. Poslední neobsazený místopředsednický post zůstává nadále vyhrazen protiimigrační a protiislámské Alternativě pro Německo. Je na této straně, koho na něj navrhne.

Její volební lídr Alexander Gauland (75) dnes podle německých médií uvedl, že AfD trvá na kandidatuře Glasera. Ten je podle něj připraven svou pozici k islámu poslancům ostatních stran vysvětlit, aby se vyjasnila "možná nedorozumění".

Glaser se v dubnu vyjádřil v tom smyslu, že by muslimům odepřel právo na svobodu vyznání, protože islám je konstrukce, která sama svobodu vyznání nerespektuje a potlačuje ji.

Témata:  Německo Islám

Aktuálně se děje

8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy