Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo se šéfem českého Senátu Štěchem muselo neplánovaně přistát v Mongolsku

Milan Štěch /ČSSD/, předseda Senátu
Milan Štěch /ČSSD/, předseda Senátu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha/Soul - Letadlo s předsedou Senátu Milanem Štěchem muselo o víkendu během letu do Jižní Koreje neplánovaně přistát v Mongolsku. Čína podle pilota armádního speciálu tvrdila, že byly nesrovnalosti v předložených letových plánech.

Informaci potvrdila tisková tajemnice Senátu Eva Davidová. K příčinám potíží se nevyjádřila. Let se podle ní zpozdil o sedm hodin, časový plán čtyřdenní návštěvy to ale nenarušilo. "Program návštěvy nebyl nijak ovlivněn, vykryli jsme to časovou rezervou," sdělila Davidová. Program zahájili dnes ráno v Soulu.

Podle Radiožurnálu musel český armádní speciál několik desítek minut kroužit nad Mongolskem a pak neplánovaně přistát na letišti v Ulánbátaru.

Štěcha na návštěvě v Jižní Koreji doprovází dvacítka podnikatelů včetně vedení Hospodářské komory, ale také předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová, zástupci Technologické agentury, odborů nebo ministerstev. Dvoudenní program mají v jihokorejské metropoli a poté navštíví druhé největší jihokorejské město Pusan (Busan).

Hlavním cílem podnikatelské mise je rozvinutí investičního potenciálu Jižní Koreje, která je nyní čtvrtým největším investorem v Česku. Jihokorejské firmy v ČR vytvořily 12.000 pracovních míst.

Témata:  Milan Štěch Jižní Korea Mongolsko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy