Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při nehodě vrtulníku na jemenské hranici zemřel saúdskoarabský princ

Saúdská Arábie
Saúdská Arábie
Foto: Pixabay

Rijád - Při nedělní nehodě vrtulníku nedaleko jemenské hranice zahynul syn bývalého saúdskoarabského korunního prince Mansúr bin Mukrín. Příčina neštěstí zatím není jasná a trosky se prohledávají.

Ministerstvo vnitra oznámilo, že byl princ Mansúr na prohlídce projektů stavěných asi 160 kilometrů od jemenské hranice.

Princ Mansúr patřil k široké rodině vládnoucího klanu a zastával funkci zástupce guvernéra provincie Asír. Ve vrtulníku bylo podle saúdskoarabských sdělovacích prostředků osm lidí a nikdo z nich nepřežil.

Otcem Mansúra bin Mukrína je Mukrín bin Abdal Azíz, který je nevlastním bratrem krále Salmána. Mukrín bin Abdal Azíz byl korunním princem, avšak král Salmán ho nahradil v roce 2015, několik měsíců po svém nástupu na trůn, synovcem a dosavadním ministrem vnitra princem Muhammadem bin Najífem.

Letos v červnu následovala další změna a od té doby je následníkem trůnu Salmánův syn princ Muhammad. Ke královské rodině patří tisíce lidí a většina z nich má titul princ a princezna. Mansúr bin Mukrín je označován za člena rodiny s vyšším postavením.

Témata:  Saúdská Arábie Jemen letecké nehody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy