reklama

Informovala o tom dnes agentura AP. Donald Trump mladší zveřejnil svou komunikaci s twitterovým účtem WikiLeaks krátce poté, co na ni upozornil magazín The Atlantic.

WikiLeaks synovi současného šéfa Bílého domu poslal několik různých žádostí, například o komentář k odhalení o Clintonové. Navrhl mu i to, aby jejich prostřednictvím zveřejnil daňové přiznání svého otce. Doporučil také, aby se Trump starší v případě volební porážky nevzdával a výsledek napadl.

První zprávu z twitterového účtu WikiLeaks Donald Trump mladší dostal na konci loňského září, poslední ještě letos v červenci. Podle zveřejněných informací prezidentův syn odpověděl jen třikrát, naposledy v říjnu loňského roku.

Zakladatel severu WikiLeaks Julian Assange nejprve na twitteru uvedl, že nemůže informace o komunikace mezi Trumpem mladším a WikiLeaks potvrdit. Později ale jeho tweety sdílel.

Trump mladší už dříve v rámci vyšetřování údajného ovlivňování amerických prezidentských voleb Ruskem přiznal, že se loni sešel s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou, protože mohla disponovat kompromitujícími informacemi o Clintonové.