Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aktivisté připravili pilulky Homophobiol. Chtějí upozornit na agresi vůči gayům

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Paříž - Aktivisté ve Francii začali rozdávat pilulky Homophobiol, které mají uzdravit lidi "postižené" homofobií. Kampaně také zdůrazňuje, že veřejné odsuzování a trestání homosexuality jsou živnou půdou pro epidemii viru HIV.

Tabletami, které jsou ve skutečnosti neškodnými cucavými bonbony, chce francouzská nevládní organizace AIDES přispět do kampaně za potírání odporu nebo iracionálního strachu z homosexuality ve světě.

"Nadávky, zavrhování, agresivní chování? Nebojte se a začněte se léčit Homophobiolem!" uvádí ve své propagační akci organizace. Ve Francii se rozhodla rozdat tisíce krabiček s novými "léky". Vyzývá přitom občany, aby uplatnili léčbu ve svém okolí, jakmile se u někoho projeví "první příznaky homofobie".

"Postavit se proti individuálním diskriminacím a kriminalizaci homosexuality, která je stále zločinem v 70 zemích světa, znamená umožnit milionům lidí žít plně svou identitu a také jejich skutečný přístup k léčbě a prevenci (AIDS)," tvrdí dále organizace.

Slovo „homofobie" poprvé použil americký psycholog George Weinberg v roce 1972. 17. 05. 1990 byla homosexualita vyňata z Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace. Evropský parlament proto v roce 2006 prohlásil den 17. 05. za Mezinárodní den boje proti homofobii.

Témata:  homosexuálové Francie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy