Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sociální sítě zahrnuly ženu nenávistí poté, co obvinila muslimského teologa ze znásilnění

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Paříž - Žena, která ve Francii obvinila jednoho z nejznámějších odborníků na islám Tariqa Ramadana ze znásilnění, dostala kvůli výhrůžkám na sociálních sítích policejní ochranu.

Francouzskému deníku Le Parisien to řekl její advokát. Feministické aktivistce Hendě Ayariové podle něj pisatelé vyhrožují na faceboku a twitteru denně a mnozí z nich i smrtí.

Ayariová přinesla na policii 21 stran s nenávistnými vzkazy a USB paměť s útočnými videozáznamy. Je v nich označována například za "děvku", někteří pisatelé vyzývají k jejímu zabití nebo tvrdí, že obvinění Ramadana je sionistické spiknutí.

Žena nedávno uvedla, že renomovaný švýcarský akademik a profesor Oxfordské univerzity Ramadan ji znásilnil v hotelu v roce 2012. Případem se začala předběžně zabývat pařížská prokuratura. Krátce poté Ramadana obvinila ze znásilnění další žena.

Ramadan, kterého časopis Time zařadil v roce 2000 mezi sedm největších náboženských reformátorů 21. století, obvinění odmítl. Kvůli kauze ale přestal dočasně učit na Oxfordské univerzitě.

Témata:  muslimové Francie znásilnění

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy