Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropský stát uznal anexi Krymu a navrhuje zrušení sankcí proti Rusku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Řím – Anexe Krymu Ruskem v roce 2014 v zahraničí vyvolala převážně negativní reakce. Rada italské oblasti Benátsko ale nyní přijala rezoluci, v rámci které legálně uznává ruskou anexi Krymu a navrhuje zrušení sankcí vůči Rusku, které na něj byly uvaleny kvůli Ukrajině. Informoval o tom server Ukraine Today.

Rada regionu Benátsko svou rezolucí oficiálně uznává ruskou anexi Krymu a požaduje zrušení protiruských sankcí. Jak server uvádí, dokument podpořilo 27 z 51 poslanců regionu.

„Evropská unie i Itálie narušily práva krymských občanů na sebeurčení. Aplikováním politiky dvojitého standardu EU ignoruje vůli místních obyvatel poloostrova i historické a kulturní okolnosti, které k nevyhnutelné volbě sloučení vedly," uvádí se v dokumentu.

Rada Benátska se nyní podle serveru chystá naléhat na italskou vládu, aby upustila od politiky EU ohledně Krymu a místo toho navrhla uznání výsledků referenda z března roku 2014.

Témata:  Ukrajinská krize Itálie Rusko

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy