Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena napsala známému herci kvůli uprchlíkům. Soud o příspěvek na facebooku ale prohrála

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Saarbrücken - Německý herec a režisér Til Schweiger vyhrál soud kvůli příspěvku na facebooku. Verdikt byl hodně sledovaný, protože se podobných případů na sociálních sítích každoročně odehraje celá řada.

Žena (58) po německých volbách Schweigerovi na facebooku napsala soukromou zprávu, v níž se ho ptala, jestli opustí Německo, jak údajně sliboval v případě, že se protiimigrační Alternativa pro Německo (AfD) dostane do parlamentu. "Vaše chápání demokracie a vaše slovní zásoba jsou mi odporné," napsala také herci, který se otevřeně stavěl za práva uprchlíků.

Schweiger (53) jí odpověděl: "Hej čumáčku...! Rande!? Jen my dva!?". Celou výměnu na konci září zveřejnil na svém profilu. Žena, která se následně stala terčem kritických reakcí Schweigerových příznivců, považovala postup herce za porušení svých osobnostních práv, a obrátila se proto na soud s požadavkem, aby herec příspěvek z facebooku odstranil.

Předsedající soudce Martin Jung to ale dnes odmítl. Konstatoval sice, že obecně by postup Schweigera představoval porušení osobnostních práv, tento konkrétní případ je ale jiný. Žena na herce zaútočila. Svou zprávou se tak zapojila do veřejně vedené debaty, a proto se sama musí postavit veřejné diskuzi a kritice.

Témata:  Facebook Německo internet

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy