reklama

Neštěstí se stalo v hotelu Leogrand. Požár propukl z dosud nezjištěných příčin kolem 20:00 místního času (17:00 SEČ) a uhašen byl po několika hodinách. Do boje s ním se zapojilo kolem stovky hasičů. "Dvanáct lidí zemřelo na otravu oxidem uhelnatým," oznámil gruzínský ministr zdravotnictví Zaal Mikeladze.

Ministr vnitra Giorgi Gacharia novinářům sdělil, že požár vypukl ve čtvrtém patře budovy, která má 22 podlaží. "Bohužel jediné schodiště bylo plné kouře a lidé uvízli v sedmém patře," řekl. Záchranáři podle něj museli k vyproštění hostů použít hasičská auta s výsuvnými žebříky.

zdroj: YouTube

Mezi oběťmi je deset Gruzínců. Server Civil.ge s odvoláním na ministerstvo vnitra napsal, že zahynul jeden Íránec. O druhém cizinci, který zemřel, nejsou informace.

Televize Adjara TV rovněž upřesnila původní zprávu o deseti hospitalizovaných. Do nemocnice bylo nakonec převezeno 21 lidí, většinou kvůli problémům s dýcháním způsobeným kouřem. Hospitalizováno zůstává 18 osob, mezi nimiž je jeden Izraelec a pět Turků.