Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meredith koupí vydavatele časopisů Time

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

New York - Americká mediální společnost Meredith koupí firmu Time Inc., vydavatele časopisů People, Sports Illustrated či Fortune, za 1,84 miliardy USD (39,2 miliardy Kč). Dohodou vznikne firma s ročními tržbami 4,8 miliardy USD.

Včetně dluhu hodnota dohody činí 2,8 miliardy USD. Dohodu jednomyslně schválily správní rady obou firem. Dokončena má být na počátku příštího roku. Kontrakt se uskuteční v hotovosti a firmu Meredith finančně podpoří miliardáři Charles a David Kochovi. Ti budou vlastnit zhruba deset procent akcií nové firmy, nebudou však mít křeslo ve správní radě ani vliv na mediální obsah a vedení firmy.

Časopis Time poprvé vyšel v březnu 1923 a postupně se stal jedním z nejlepších žurnalistických počinů a změnil jak politické, tak kulturní prostředí. V posledních letech se však stejně jako další tištěné časopisy potýká s poklesem zájmu o papírová média a s odlivem čtenářů i inzerentů k digitálním médiím. V červnu 2014 se firma Time oddělila od mediální Time Warner do samostatné společnosti.

Generální ředitel Meredith Stephen Lacy uvedl, že sloučená skupina bude mít na všech platformách, tedy tištěných i digitálních, téměř 200 milionů klientů. Meredith vydává hlavně časopisy zaměřené na domácnost, rodinu, potraviny a životní styl. Mezi její tituly patří Better Homes & Gardens, Family Circle, Allrecipes či Shape.

Témata:  ekonomika média časopis Time noviny a tisk

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy