Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá verze časopisu Charlie Hebdo pro nezájem čtenářů končí, poslední číslo se trefuje do Merkelové

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín - Agentura DPA oznámila, že přestane vycházet německá verze francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo. Důvodem je nezájem čtenářů. Poslední číslo v němčině se na stáncích objevuje dnes.

"Nebylo pro nás lehké vás pochopit, stejně jako určitě nebylo lehké pro vás pochopit nás," napsali německým čtenářům francouzský šéfredaktor Gérard Biard a jeho německá kolegyně, která působila pod pseudonymem Minka Schneiderová.

Podle agentury AFP by musela německá verze časopisu získat 10.000 pravidelných odběratelů, aby se vyplatilo ji vydávat.

Německé vydání francouzského časopisu Charlie Hebdo se na stáncích objevilo poprvé teprve loni 1. prosince. Počáteční náklad činil 200.000 kusů. Na titulní straně si karikaturista tehdy tropil posměch z kancléřky Angely Merkelové v souvislosti s aférou Volkswagen.

Také poslední vydání má na titulní straně kancléřku. Merkelová prchá před oživlým časopisem Charlie Hebdo. "Obtěžována jeden rok," píše se u obrázku. "To stačí," říká kancléřčina karikatura.

Symbolem svobody slova se stal časopis v lednu 2015 poté, co do pařížské redakce pronikli dva islamisté a zabili 11 lidí včetně několika karikaturistů. Před redakcí zabili ještě policistu. Vadily jim vtipy o Mohamedovi.

Témata:  Charlie Hebdo Německo Angela Merkelová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy