Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook přichází s dětskou aplikací por zasílání zpráv a videí, rodiče ji budou kontrolovat

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

San Francisco - Facebook představil novou aplikaci Messenger Kids na zasílání zpráv a videí. Je určena dětem mladším 13 let, které podle pravidel společnosti ještě nemohou mít vlastní účet. Přátele dětí budou schvalovat rodiče a služba bude bez reklamy.

Aplikace je určena pro přístroje typu iPhone, iPad a iPod Touch ve Spojených státech. Verze pro Android a tablety od Amazonu přijdou později, uvedla agentura AP. Jedná se o zjednodušenou a uzamčenou verzi aplikace, kterou dnes Facebook nabízí dětem starším 13 let.

Pokud si dítě bude chtít přidat nového kamaráda, budou to muset schválit rodiče obou dvou. Děti si pak budou moci vyměňovat zprávy, obrázky a vést videochaty. Rodiče, a ne děti, také budou moci zprávy mazat. Firma slíbila, že Messenger Kids nebude shromažďovat data pro marketingové účely.

Podle serveru BBC si tak Facebook připoutá věkovou skupinu šesti až dvanáctiletých ještě před tím, než objeví Snapchat nebo jinou konkurenční sociální síť.

Témata:  Facebook děti internet

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy