Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Divoké vánoční večírky letos nebudou. Firmy se obávají sexuálních skandálů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Firemní vánoční večírky se letos ponesou v umírněném duchu, protože vedení společností čelí požadavkům na omezování výdajů. Vliv mají také kauzy sexuálního obtěžování na pracovišti.

Dny jako z filmu Pařba o Vánocích, kdy se šéfka personálního oddělení zmocní na vánočním večírku mikrofonu a zaměstnancům doporučí, aby se pokoutnímu sexu věnovali raději na parkovišti, a nikoli v kójích na pracovišti, jsou minulostí, napsal list The New York Times.

Firmy stále častěji své vánoční párty zaměřují na budování týmu a posílení spolupráce mezi zaměstnanci. Oblíbené jsou především večírky v bowlingových centrech nebo v únikových místnostech, což jsou akce dobře zvládnutelné z hlediska velikosti i seznamu pozvaných.

Na večírku společnosti Vox Media, jejíž šéfeditor byl nedávno propuštěn kvůli sexuálnímu obtěžování, letos hosté dostanou jen dvě poukázky na alkoholický nápoj, což má omezit konzumaci alkoholu a případné skandální chování.

Zvláštní zpravodaj Vanity Fair a častý účastník večírků Bob Colacello se domnívá, že současné politické a kulturní okolnosti výstřelkům nepřejí. "Jediná věc, o které lidi ještě rádi mluví, je Donald Trump nebo Harvey Weinstein," říká s odkazem na amerického prezidenta a hollywoodského producenta. "A pokud je hlavním námětem konverzací toto, každý si raději rozmyslí nejen predátorské sexuální chování, ale raději i nevinné flirtování," dodal Colacello.

David Adler ze společnosti BizBash, která sleduje trendy v oblasti pořádání společenských událostí, soudí, že letos se každý bude chovat vzorně, neboť všichni - od šéfů po řadové zaměstnance - budou pod drobnohledem. Některé firmy přesto podle něj zaměstnancům raději připomínají, že na firemním večírku je potřeba dodržovat stejné dekorum jako v práci.

Témata:  firmy Vánoce sexuální obtěžování lidé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy