Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár, který poničil luxusní čtvrť v Los Angeles, založili bezdomovci

Los Angeles
Los Angeles
Foto: Pixabay

Los Angeles - Lesní požár, který minulý týden v losangeleské luxusní čtvrti Bel Air zničil šest domů a dvanáct dalších poškodil, založili bezdomovci. Plameny pohltily i jejich tábořiště u dálnice, ve kterém přebývali.

Bezdomovci neopatrně zacházeli s ohněm při vaření jídla.  Krátce poté, co požár minulý týden vypukl, hasiči do tábora bezdomovců nedaleko dálnice vyrazili, nikoho v něm ale už nenašli. Že se ještě někoho podaří v souvislosti se vznikem požáru zadržet, je tak podle listu The New York Times nepravděpodobné.

Požár přinutil tisíce lidí k evakuaci. Ve čtvrti Bel Air, kde žije řada bohatých a slavných, se cena domů pohybuje od dvou do desítek milionů dolarů.

Oheň sužující Bel Air se podařilo uhasit v úterý. Na mnoha místech Kalifornie ale hasiči dál s plameny bojují. Nejhorší situace nyní panuje v okolí Santa Barbary. Požár "Thomas", který tu zuří, se stal už pátým největším v moderních dějinách Kalifornie a vůbec největším od roku 1961. Zničil už přes 680 domů a uhasit se ho podařilo teprve ze čtvrtiny.

Témata:  bezdomovci Los Angeles požáry v USA

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.