Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jih Filipín zasáhla tropická bouře. Úřady hlásí desítky mrtvých a pohřešovaných

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Manila - Jih Filipín zasáhla tropická bouře, který přinesla ničivé záplavy a sesuvy půdy. Úřady hlásí na 90 mrtvých, desítky dalších osob jsou pohřešovány.

Bouře zasáhla v pátek večer nejvíce jihofilipínský ostrov Mindanao, kde zemřela většina obětí a kde bahno zřejmě pohřbilo celou vesnici.

Bouře zesílila nad Suluským mořem, vítr dosáhl rychlosti 80 kilometrů za hodinu. Oblast Filipín by měla opustit během pondělí.

Filipínské ostrovy každoročně zasáhne kolem dvacítky tajfunů. Minulý týden tam kvůli tropické bouři zemřelo 46 lidí. V roce 2013 mohutný tajfun Haiyan zabil 8.000 lidí.

Témata:  Filipíny sesuv půdy bouře

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.