Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči museli do akce: Před požárem zachraňovali děti, v Hlušicích uhořelo 3500 kachňat

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hlušice/Praha/Karviná - V Hlušicích na Hradecku dnes v noci uhořelo v zemědělské hale 3500 kachňat. Příčina požáru není známa. Materiální škoda přesáhne milion korun. Hořelo též na Trutnovsku, v Praze a Českém Těšíně.

Požár na Hradecku ve zděné hale o rozměrech 50 krát 20 metrů hasiči do ranních hodin zlikvidovali, rozebrali střechu a dohasili hořící balíky se senem. Byl vyhlášen třetí ze čtyř poplachových stupňů. "Někdy v šest ráno hasiči požár zlikvidovali. Zůstala místní hlušická jednotka. Bude tam dnes vyšetřovatel. Ještě nemáme vyšetřovací verzi," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Vyšetřovatel hasičů se zástupcem Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč požářiště zadokumentovali a odebrali vzorky. Vše bude nyní podrobeno technické expertíze, která by měla příčinu nočního požáru objasnit.

Požár v Úpici na Trutnovsku zničil třetí patro prázdné budovy v ulici Dr. A. Hejny, 24 lidí z okolních domů muselo opustit své domovy. "Během požáru došlo k lehčím zraněním dvou dobrovolných hasičů, o které se postarali záchranáři. Nikdo z místních obyvatel zraněn nebyl," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

"Požárem byla zničena střešní konstrukce domu, podlahy v půdním prostoru, poškozeny byly stropní konstrukce ve druhém patře, elektrická instalace, nábytek, malby místností," dodala mluvčí. Materiální škoda je předběžně odhadnuta na jeden milion korun. Hasiči vyloučili technickou závadu, případ si převzala policie.

Asi 30 lidí muselo dnes dopoledne kvůli požáru opustit ubytovnu v ulici V Sudech v pražském Radotíně. V jednom z bytů hořela pračka, na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů. Příčinou vzniku požáru, který způsobil škodu 15.000 korun, byla technická závada elektroinstalace pračky. Zraněn nikdo nebyl. Požár byl oznámen kolem tři čtvrtě na deset. Díky včasnému zásahu jednotek se pak požár nešířil do celého bytu, dodal. Hasiči zachránili při zásahu čtyři dospělé a jedno dítě.

Hasiči museli dnes ráno evakuovat 35 lidí při požáru výškového domu v Českém Těšíně na Karvinsku. Dvě děti vynesli v náruči do bezpečí. "Hasiči museli evakuovat asi dvacet osob a přizvali na místo i starostu Českého Těšína Víta Slováčka, kdyby bylo třeba koordinovat pomoc a náhradní ubytování," uvedla mluvčí města Dorota Havlíková. Nakonec to nebylo zapotřebí. Okolo 11:00, po odvětrání, se lide začali vracet do svých bytů. "Byli jsme připraveni jim poskytnout pomoc, ale jsem velmi rád, že všichni budou moci strávit Vánoce doma," dodal starosta Vít Slováček (KDU-ČSL).

Témata:  Královéhradecký kraj Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy