Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británii trápí náledí, na letišti Stansted zůstalo 300 pasažérů. Lidé si stěžují na chaos

Letiště
Letiště
Foto: Pixmac

Londýn - Obyvatelé britských ostrovů se dnes od rána potýkají s náledím. Už ve středu přitom v částech Británie sněžení ochromilo silniční a leteckou dopravu.

Po výpadcích na letištích na sever od Londýna čekalo přes noc na spoj asi 300 pasažérů na letišti Stansted, kde společnost Ryanair zrušila nejméně 16 letů.

Frustrovaní cestující si na sociálních sítích stěžovali na chaos a nezvládnutí situace ze strany letištního personálu. "Stovky zákazníků jsou ponechány na Stanstedu bez informací a pomoci," stálo v jednom z příspěvků na twitteru, jehož autorem je Paul Hope.

Mluvčí letiště Stansted ve středu uvedl, že čekající pasažéři dostanou od zaměstnanců lehátko a přikrývku, zda se tak skutečně stalo, ale není jasné. "Rozhodně žádné deky, jídlo, ani jakákoli jiná podpora pro pasažéry, kteří tady čekají už přes osm hodin..." komentovala situaci na twitteru uživatelka Lucy Weyinmi.

Britský meteorologický úřad hlásí na pátek další sněžení a varuje, že může opět docházet ke komplikacím v letecké dopravě. Nejnižší stupeň varování bude platit na severu Anglie a v části Skotska.

Témata:  Velká Británie letiště náledí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy