Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidem ve Venezuele dochází jídlo, do ulic vyrazily stovky nespokojených občanů

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Stovky lidí demonstrovaly v noci na dnešek v hlavním městě Venezuely proti vládě, která jim o Vánocích nedodala slíbené vepřové maso, jež je v zemi tradičním vánočním jídlem.

I v dalších městech Venezuely protestují Venezuelané už několik dní proti hospodářské politice vlády, kvůli níž je země už několik let v hluboké ekonomické krizi. Informoval o tom místní opoziční deník El Nacional.

"Už tři měsíce máme zastavené dodávky vody a nikdo s tím nic nedělá," postěžovala si Andrea Pachecová z chudého předměstí Caracasu. "Nemáme vodu, nemáme jídlo ani léky, nemáme peníze, nemáme nic," dodala. Mnozí Venezuelané tak označili tyto Vánoce za nejhorší za posledních několik let.

Slíbené dodávky vepřového, které k lidem v Caracasu v rámci přídělového systému potravin nedorazilo, zdůvodnil prezident Nicolás Maduro zahraniční sabotáží. "Co se stalo s vepřovým? Sabotovali nás. A můžu vám říci kdo: Portugalsko," našel rychle viníka Maduro, aniž to blíže vysvětlil. Uvedl jen, že vláda objednala maso z Portugalska a některé země blokovaly Venezuele bankovní účty.

Témata:  Venezuela demonstrace ve Venezuele

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy