Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump zkritizoval časopis Vanity Fair kvůli omluvě Clintonové

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Americký prezident Donald Trump obvinil časopis Vanity Fair z podlézavosti. Časopis se omluvil za video zesměšňující Hillary Clintonovou.

O víkendu se na webové stránce magazínu objevilo video s přípitky pro Clintonovu a jednotliví mluvčí v něm bývalé kandidátce a ministryni zahraničí dávají rady do příštího roku. Jedna z nich zní, že by se měla věnovat třeba pletení, dobrovolnické práci nebo jakémukoli jinému koníčku, který by ji odvedl od záměru ucházet se znovu o prezidentský post.

Na sociálních sítích se rychle ozvali američtí liberálové a příznivci Clintonové. Někteří vyzvali k bojkotu časopisu, další pálili jeho vydání. Mnozí video, které mělo být pouze lehkým žertem, nepovažují za legraci a doporučili Vanity Fair, aby se držel svého řemesla, totiž rozhodoval, která z celebrit defilujících po červeném koberci byla oblečena nejlépe.

Magazín ve středu vydal prohlášení, v němž se uvádí, že video bylo míněno jako žert, ale bohužel "přestřelilo".

Trump dnes na twitteru napsal, že časopis kvůli drobnému popíchnutí podlézá. Napsal také, že Anna Wintourová "je bez sebe ze smutku a proseb o odpuštění". Wintourová je ale šéfredaktorkou nikoli Vanity Fair, nýbrž časopisu Vogue.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy