Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skončila dohodnutá evakuace z obléhané syrské Ghúty

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - V Sýrii dnes skončila dohodnutá evakuace těžce nemocných lidí z obléhané východní Ghúty. Od úterka odtud bylo odvezeno 29 pacientů, kteří potřebují léčbu, jež v Ghútě není dostupná.

Jejich odvoz byl možný díky dohodě mezi syrským režimem a bojovníky, kteří východní Ghútu ovládají. Ti museli výměnou propustit 29 zadržovaných lidí.

Podle místních zdrojů byla v noci na dnešek odvezena poslední skupina 13 civilistů, v níž bylo šest dětí a čtyři ženy. Podobně jako skupiny odvážené v úterý a ve středu byli i dnes pacienti převezeni do nemocnic v Damašku. Mnozí z nich podle Mezinárodního výboru Červeného kříže trpí rakovinou, chronickými nemocemi a onemocněním srdce.

Svědci dnes viděli převážet šestadvacetiletou ženu, která má meningitidu, byla téměř v bezvědomí a dýchala s pomocí přístroje. Z Ghúty odjel také třicetiletý muž trpící rakovinou tlustého střeva a desetiletý chlapec s amputovanou nohou.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy