Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pro záchranu žraloka riskovali vlastní živort+VIDEO

Žraloci, ilustrační fotografie
Žraloci, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Honolulu - Skupinka mladých mužů na pláži pomohla zachránit žraloka, kterému se v tlamě zaseknul hák. Hrozilo jim velké nebezpečí, přesto neváhali.

Na mělčině u pláže uviděli bezmocně se plácat žraloka, nikdo z nich neváhal a vrhli se mu pomoci. Jeden z odvážných mužů ho vytáhl na břeh. Žralok mohl mít podle videozáznamu kolem jednoho a půl metru.

Žralok měl v tlamě zaseknutý velký hák. Přestože všichni zúčastnění riskovali své zdraví, neotáleli a rozhodli se zvířeti pomoci. Zatímco ho ostatní přidržovali, jeden z mladíků hák vytáhl. Na videu je zachycena celá záchranná akce.

Zdroj: YouTube

Žralok tygří žije většinou o samotě. Je pro něj charakteristická velká tlama na spodní straně hlavy a pevné čelisti, které jsou vybaveny velkým množstvím nožovitých zubů. Je považován za jednoho z nejagresivnějších žraloků. Podle statistik ISAF má na svědomí asi 19% všech fatálních útoků na člověka.

Nakonec se paryba dostala bezpečně zpátky do vody. Pravděpodobně šlo o mládě, dospělý jedinec může dosahovat délky až čtyři a půl metru. Na videu je zachycena jeho veliká tlama. Kdyby se zakousl do některého ze svých zachránců, jistě by šlo o vážné, ne-li fatální zranění.

Témata:  žraloci Havajské ostrovy

Aktuálně se děje

17. května 2024 10:39

Belgický moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění premiéra De Crooa

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy