Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron považuje spolupráci Německa a Francie za podmínku evropského pokroku

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron ve svém novoročním poselství vyzdvihl důležitost Evropské unie a apeloval na Evropany, aby se společně postavili nacionalismu a eurospekticismu.

Ve svém prvním projevu k novému roku v úřadu prezidenta Macron také řekl, že nezbytnou podmínkou evropského pokroku je zejména úzká spolupráce Francie a Německa. Informovala o tom agentura AFP.

"Moji milí evropští spoluobčané, rok 2018 bude důležitým rokem a já vás v něm budu potřebovat," řekl na Silvestra Macron. "Budu pokračovat v práci zejména s Německem. Tato úzká spolupráce s našimi německými přáteli je nezbytnou podmínkou jakéhokoli evropského pokroku," prohlásil také francouzský prezident.

"Hluboce věřím, že Evropa se může stát ekonomickou, sociální, ekologickou a vědeckou mocností, která bude schopná čelit Čína a Spojeným státům," řekl dnes rovněž Macron.

Témata:  Německo Francie EU Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy