Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zmizela španělská novinářka, patrně ji unesli kolumbijští rebelové

Španělská vlajka
Španělská vlajka
Foto: INT

Bogotá - Španělská novinářka Salud Hernándezová, která v Kolumbii psala článek o nelegálním obchodu s drogami, zmizela. Patrně ji unesli marxističtí rebelové, domnívá se armáda.

Reportérka španělského listu El Mundo v zemi pracuje již 20 let. Zmizela v sobotu nedaleko města El Tarra v severní provincii Norte de Santader. Spekuluje se o tom, že ji unesli povstalci z druhé největší gerilové skupiny v zemi, Vojska národního osvobození (ELN).

"Prioritním úkolem ozbrojených složek je nyní zjistit, kde se novinářka Salud Hernandézová nachází," uvedl na Twitteru kolumbijský prezident Juan Manuel Santos.

Kolumbijská vláda se letos v březnu s ELN dohodla na zahájení mírových rozhovorů. Povstalci totiž splnili podmínku vlády pro začátek oficiálních jednání, když propustili dva dlouhodobě zadržované rukojmí.

Témata:  Kolumbie únos / rukojmí novináři Španělsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy