Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ďáblova zatáčka: V Peru se ze srázu zřítil autobus. Zahynulo téměř 50 cestujících

Peru
Peru
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Lima - Severně od peruánské metropole sjel ze stometrového srázu plně obsazený autobus. Příčinou tragédie byla srážka s protijedoucím kamionem, kterému podle místních médií patrně selhalo kolo. Zahynulo nejméně 48 osob.

K havárii došlo na pobřežní silnici poblíž města Pasamayo necelých 80 kilometrů od Limy v místě nazývaném Curva del Diablo (Ďáblova zatáčka).

Ve zůženém úseku panamerické silnice vedoucím po okraji útesu sjel po střetu autobus s 57 lidmi ze silnice a skončil rozdrcený na kamenitém pobřeži. Podle mluvčí místních hasičů se autobusem vesměs vraceli do Limy lidé, kteří byli oslavovat příchod nového roku s rodinami mimo metropoli.

Podle policie bylo vyproštěno 48 mrtvých těl a po třech osobách se dosud pátrá. Šest zraněných převezli záchranáři do nejbližších nemocnic.

Ministr dopravy Bruno Giuffra médiím sdělil, že podle předběžného vyšetřování jel kamion i autobus v obtžném úseku příliš velkou rychlostí.

Témata:  Peru nehody autobusů

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy