reklama

Podle exilové organizace syrských ochránců lidských práv shodila letadla bomby na východní Ghútu ovládanou odpůrci Damašku.

Podle svědků citovaných agenturou Reuters na dva obytné domy v Misrábě dopadly v noci na dnešek čtyři bomby. Budovy byly srovnány se zemí a 40 osob bylo zraněno. Nejméně deset osob zahynulo při náletech na okolní města. Podle zdrojů, které má v Sýrii údajně k dispozici SOHR, přišlo o život 23 civilistů, mezi nimiž bylo 11 žen a tři děti.

Ramí Abdar Rahmán ze SOHR řekl, že Misrába je v rukou povstalecké skupiny Džajš al-Islám, která má své lidi na okrajích tohoto města. Dopisovatel agentury AFP viděl zdravotníky přivážet zraněné do nemocnice v Dumě. Byly to podle něj hlavně ženy a děti. Nemocnice kvůli přílivu zraněných povolala zdravotníky, kteří zrovna nebyli v práci.

Ve východní Ghútě žije na 400.000 lidí a Asadova armáda ji od roku 2013 obléhá. Minulý týden z ní bylo po složitých vyjednáváních vyvezeno 29 těžce nemocných lidí, kteří byli vyměněni za 29 zajatců. Podle OSN je třeba evakuovat až 500 osob.