Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Strach o bezpečnost v Bílém domě: Trumpovi poradci nesmějí používat soukromé mobily

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Spolupracovníci prezidenta Donalda Trumpa mají zakázáno používat soukromé mobily. Důvodem je zajištění bezpečnosti a hladkého fungování komunikačních systémů v Bílém domě.

Nařízení vydal personální šéf Bílého domu John Kelly, jehož osobní mobil loni v říjnu napadli neznámí kybernetičtí útočníci. "Zákaz platí od příštího týdne," oznámila mluvčí prezidenta Sarah Sandersová.

Nařízení se vztahuje na prezidentské poradce sídlící v západním křídle Bílého domu a na všechny jejich hosty. Tyto osoby budou moci používat pouze služební mobily. Podle serveru Politico má opatření zabránit únikům informací a zajistit bezpečnost před útoky ruských a čínských hackerů.

Zákaz zkomplikuje Turmpově štábu život. Poradci si stěžují, že nebudou mít žádoucí kontakt s rodinou. Ze služebních telefonů rovněž není možné rozesílat textové zprávy.

Témata:  Bílý dům USA Donald Trump mobily

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy