Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bulharsku začal hon na pachatele silvestrovského masakru, policie už prý zná jeho totožnost

Vlajka Bulharska
Vlajka Bulharska
Foto: Pixabay

Sofia - Bulharská policie tvrdí, že už zná pachatele masakru, který se odehrál o silvestrovském večeru na sofijském předměstí Novi Iskar. Média uvádějí, že Rosen Angelov (56) je kriminální recidivista.

Policisté s podporou speciální armádní jednotky intenzivně, ale dosud marně pátrají po Angelovovi. Podle ministerstva vnitra podezřelý neopustil bulharské území, a tak je v pohotovosti i pohraniční policie. Není prý ovšem vyloučeno, že někde spáchal sebevraždu.

Angelov je recidivista, který se v minulosti dopustil více závažných trestných činů, včetně násilných a sexuálního zneužívání dětí, a byl za ně odsouzen. Policie upozornila veřejnost, že muž je velmi nebezpečný a je zřejmě stále ozbrojen.

Zločin byl odhalen až 2. ledna, když policisté na základě upozornění našli v domě pět zastřelených osob z rodiny Nedelča Junakova a stejně zabitého vlčáka. O něco později našli ve studni v lese i mrtvou Junakovovu ženu, rovněž se střelnými ranami.

Policie postupně vyloučila různé verze zločinu kolující v médiích. Nejprve se objevily spekulace, že vraždil buď Junakov, nebo jeho žena a potom spáchal jeden nebo druhý sebevraždu. To ale vyšetřovatelé vyloučili vzhledem k tomu, že oběti byly zasaženy více střelami a nikde se nenašla vražedná zbraň.

Témata:  Bulharsko vražda

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy