Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stockolmem otřásl výbuch: Dva lidé byli zranění, policie místo uzavřela

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Stockholm - Při výbuchu u metra na jihu Stockholmu zemřel muž a jedna žena je zraněná. Policie stanici Vårby Gård a její nejbližší okolí uzavřela. Údajně nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o teroristický čin.

Přibližně 60letý muž utrpěl smrtelná zranění poté, co u metra zvedl jakýsi předmět a ten vybuchl. Deník Aftonbladet uvedl, že to byl ruční granát. Policejní mluvčí tuto informaci odmítl komentovat. "Budeme muset počkat na technické vyšetřování," citovala ho agentura Reuters.

JUST NU: Äldre man har allvarliga skador efter explosion utanför tunnelbanestationen i Vårby gård. Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en misstänkt handgranat. Rubriceras som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelsehttps://t.co/veunZJRdo8 pic.twitter.com/GKFpWhTNgv

— Aftonbladet (@Aftonbladet) 7. ledna 2018

"Policejní hlídka objevila osobu zraněnou zřejmě při výbuchu. Po rozhovoru s osobou, která byla ve společnosti poškozeného, se zdá, že výbuch byl způsoben objektem zvednutým ze země," informoval policejní mluvčí. Žena ve věku kolem 45 let má menší zranění na obličeji a na obou nohách.

Švédská média citují ženu, která v oblasti žije a která uvedla, že výbuch otřásl i jejím bytem. „Byla to hodně hlasitá rána,“ uvedla Charlotte Bergstromová, obyvatelka stockholmské části Huddinge. Místní obchodník Abdullah Ozmen řekl, že slyšel výbuch a pak viděl na zemi ležet zraněný pár. „Slyšeli jsme výbuch. Když jsme vyšli ven, viděli jsme lidi ležící na zemi,“ vypověděl.

Stockholm se dějištěm teroristického útoku stal loni v dubnu, kdy muž původem z Uzbekistánu vjel nákladním autem do davu lidí na rušné nákupní třídě. Zemřelo pět lidí, dalších 15 utrpělo zranění.

Témata:  Švédsko výbuch policie Švédsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy