Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár v Trumpově mrakodrapu! Dva lidé zraněni

Oheň
Oheň
Foto: Pixabay

New York - V newyorském mrakodrapu Trump Tower, který patří americkému prezidentovi, dnes vypukl požár. Zranění utrpěli dva lidé, jen z nich je ve vážném stavu. Hasiči, kterých na místě zasahovalo přes 80, rychle dostali plameny pod kontrolu.

Trumpův syn Eric na twitteru napsal, že hořet začalo od elektroinstalace systému chlazení. "Newyorští hasiči tady byli do pár minut a odvedli neuvěřitelnou práci," napsal Eric Trump s tím, že příčinou byl menší požár od elektroinstalace.

Z leteckých snímků bylo patrné, že hasiči zasahovali na střeše budovy, z jejíhož rohu vycházel hustý kouř. Hořet podle CBS News začalo krátce před 07:00 místního času (13:00 SEČ).

Prezident momentálně pobývá ve Washingtonu. V budově mrakodrapu sídlí vedení Trumpovy společnosti The Trump Organization a je tam i řada luxusních bytů včetně prezidentovy soukromé rezidence.

Témata:  New York EuroZprávy.cz USA oheň požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy