Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V tajných hrobech v Mexiku bylo nalezeno nejméně 33 těl, zřejmě jde o oběti zločinů

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - V mexickém státě Nayarit byly nalezeny čtyři hroby s nejméně 33 těly. Podle generálního prokurátora jsou oběťmi zřejmě lidé z různých zločineckých skupin, není však jasné kterých.

Hroby se nacházejí v oblasti, která byla dlouho základnou drogového kartelu, který dodával heroin na západní pobřeží USA.

Pohřební jámy byly objeveny poté, co některé rodiny hledající své ztracené blízké obdržely v sobotu po telefonu tip od místních obyvatel. První jáma obsahovala devět těl a nacházela se poblíž potoka v poli cukrové třtiny. Vycvičení psi pak nalezli v okolí další tři jámy.

Těla byla pohřbena zhruba před šesti měsíci. Pouze jedno tělo má stále viditelné tetování, podle kterého ho bude možné identifikovat. U sotatních jsou nutné testy DNA.

Témata:  Mexiko krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy