reklama

"Podobná kampaň zaměřená na diskreditaci protikandidátů současného českého prezidenta probíhá na sociálních sítích a proruských konspiračních webech již dlouho. Stejné metody Zeman a spol. použili i před předcházející volbou hlavy státu," uvedl Denník N.

Během týdne, který zůstává do druhého kola volby, bude zmiňovaná kampaň podle listu jen horší a horší, a to úměrně tomu, jak poroste Zemanova obava a jeho blízkých politických spojenců a sponzorů, aby nepřišli o svou moc a vliv.

Zemana deník označil "populistickým hulvátem na Pražském hradě". Zeman si je podle listu vědom, že před pěti lety lži zabraly a pomohly mu ve druhém kole prezidentských voleb porazit Karla Schwarzenberga.

Podle deníku je ve vytrvalém pěstování paranoidního strachu z imigrantů česká politická elita až na výjimky jednotná, podporuje ji v tom značná část médií, včetně těch, co v současnosti kopou za Drahoše.

List Pravda soudí, že průběh prezidentské kampaně není překvapivý. "Politik, který se z trochu arogantního zachránce české polistopadové sociální demokracie postupně proměnil až na prezidenta - krále konfliktů a politických nízkých pudů, mezitím rozbíhá kampaň, jakou od něj v podstatě všichni očekávali," napsal list.