Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kontroverzní politik a kandidát na ruského prezidenta Žirinovskij vstoupí na divadelní prkna

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Kontroverzní ruský politik Vladimir Žirinovskij bude vystupovat v divadelní hře. Představení Hoře z rozumu se má odehrát v Moskvě krátce před prezidentskými volbami, ve kterých Žirinovskij kandiduje.

Politik, jemuž některé průzkumy slibují druhou příčku hned za Vladimirem Putinem, ani v divadelní hře nedostal roli hlavní postavy, ale zpátečnického carského byrokrata.

"Chtěl jsem hrát Čackého, ale nabídli mi Famusova," postěžoval si Žirinovskij zpravodaji agentury TASS. Na jeho poznámku, že i tato postava je hodně důležitá, politik přisvědčil, že tedy Famusova zahraje, hlavně aby se dočkal dobré odezvy od kritiků. Představení má mít premiéru 22. února. Prezidenta budou Rusové volit o necelý měsíc později.

Žirinovskij před prezidentskými volbami v roce 2004 sliboval "vypořádat se s divadlem" s tím, že dramatici zbláznění do takových divadelních kusů jako Racek či Višňový sad budou "vykopnuti na ulici" nebo posláni do penze. "Máme jednadvacáté století," prohlásil.

Témata:  Vladimir Žirinovskij 1 Rusko divadla

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.