Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Sklapni, huso. Ty couro." Debata ruských prezidentských kandidátů se pořádně zvrhla +VIDEO

Ksenija Sobčaková
Ksenija Sobčaková
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Televizní debata kandidátů na ruského prezidenta se proměnila ve skandál. Jediná žena mezi osmi uchazeči chrstla sklenici vody do tváře soupeře, který ji nazval "husou" a "courou". Stávající šéf Kremlu Vladimir Putin se diskuze tradičně nezúčastnil.

Hádka propukla, když do vystoupení šéfa radikální nacionalistické strany Ruský všelidový svaz Sergeje Baburina zasáhl jiný nacionalista Vladimir Žirinovskij. Toho zase začala napomínat Xenija Sobčaková, někdejší televizní moderátorka blízká opozici.

"Sklapni, huso," zareagoval Žirinovskij. Když prezidentskou kandidátku označil za "blbku", Sobčaková mu chrstla sklenici vody do tváře. Vzápětí ji Žirinovskij sprostě vynadal jako "prostitutce" a "poslední couře".

Žirinovskij již dávno proslul hulvátstvím vůči ženám. Za prostitutku svého času označil i ruskou popovou hvězdu Allu Pagačovovou, která jej na oplátku nazvala klaunem, cvokem a ostudou Ruska.

"Žirinovskij doslova zachraňuje nejvyšší mocenské kruhy tím, že bere palbu na sebe a odpoutává pozornost Rusů od skandálu s metráky argentinského kokainu na palubě vládního letadla, od dopingových skandálů a ztráty olympijských medailí i ostudného 13. místa v pořadí zemí na olympiádě, od hromadného umírání Rusů v Sýrii kvůli ropě Putinova spolupracovníka a od skandálu s praním peněz Putinových příbuzných v zahraničních bankách," usoudil Newsru.com o pozadí Žirinovského show.

Témata:  Vladimir Žirinovskij 1 Rusko Ksenija Sobčaková

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy