Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Jaderské moři se málem potopila loď s uprchlíky. Pomohlo černohorské námořnictvo

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Podgorica - Do záchrany uprchlíků na moři se nepřímo zapojila i Černá Hora. Její plavidlo v Jaderském moři pomohlo italské rybářské lodi Erica, která předtím vzala na palubu 17 migrantů.

Černohorský Úřad pro námořní bezpečnost sdělil, že kolem 07:00 obdržel od italské lodi žádost o pomoc s poukazem na to, že má na palubě kromě šestičlenné posádky 17 dalších osob a hrozí jí potopení. O tři hodiny později pak plavidlo přistálo s pomocí v Kotorském zálivu v přístavu Zelenika.

"Posádka lodi Erica poskytla pomoc migrantům, kteří se nacházeli v mezinárodních vodách v menším gumovém člunu, a vzala je na palubu," citovala televize z prohlášení, které k události vydala policie.

Zachráněnou skupinu podle policie tvoří deset mužů, čtyři ženy a tři děti. Jedenáct jich pochází ze Sýrie, dva jsou z Maroka a také z Jemenu, jeden z Afghánistánu a rovněž jeden z Pákistánu.

Témata:  uprchlíci Černá Hora Itálie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy