Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Původně se narodili jako bratři. Oba se ale cítili jako ženy, teď jsou z nich sestry

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Dublin - Irské sestry O'Herlihyovy se původně narodily jako bratři. Zní to neuvěřitelně, ale James i Daniel se cítili jako ženy, proto se oba rozhodli pro hormonální léčbu a operaci. Náročnou cestu k vysněné podobě teď absolvují spolu.

Bratři James a Daniel O'Herlihyovi si odmalička radši hráli s panenkami a převlékali se do dívčích šatů. Doma se proměňovali v Britney Spears a další ženské celebrity, ve škole se ale museli chovat jako chlapci. Až do své dospělosti.

Loni v létě se dnes 23letá Jamie a 20letá Chloe sešly doma, kde se konečně svěřily se svým trápením - navzájem i svým rodinám. "Je zvláštní, že jsme obě procházely tím samým a měly stejné myšlenky, ale nikdy o tom spolu nemluvily," poznamenala Chloe pro britský portál Metro.

Prozrazení tajemství, které si museli sourozenci dlouhé roky nechat pro sebe, jim zcela změnilo život. Bratři se teď v hormonální léčbě a následné operaci na ženu budou vzájemně podporovat. "Hodně o tom mluvíme a je to skvělé. Obě víme, jak se ta druhá cítí. Když se na mě někdo zvláštně podívá, zavolám Jamie a ona ví, co říct," prohlásila Chloe.

Zdroj: YouTube

James si nechal své jméno, které může být i dívčí. Daniel se přejmenoval na Chloe, což je jméno, které měl mít, pokud by se narodil jako holčička. "Vždycky jsem chtěla sestru a doktoři si dokonce mysleli, že Chloe bude dívka. Tak jsem jí vymyslela jméno a pak byla naštvaná, že je to kluk," uvedla Jamie.

Přestože jsou Jamie i Chloe na stejné cestě, každá z nich ji prožívá jinak. "Já jsem měla vždycky delší vlasy a nosila trochu ženské oblečení, takže je to pro mě jednodušší. Jamie byla vždycky jistější a cítila se nejdřív trochu zvláštně, když měla jít ven v šatech," dodala Chloe.

I přesto nebude podle sourozenců z irského Corku jejich přeoperování na ženu nijak drastické. Na nový vzhled si už zvykly sestry samy i jejich rodiny a známí. "Estrogen nás mohl ovlivnit různě, takže budeme na operaci připraveny v jiný čas. Určitě ale půjdeme spolu," doplnila Chloe.

Témata:  transsexualové ženy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy