Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chelsea Manningová po propuštění z vězení zveřejnila svou fotografii

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Chelsea Manningová, která si odpykávala trest za špionáž, opustila ve středu po sedmi letech vězení, kde nastoupila jako vojín Bradley Manning cestu ke změně pohlaví. Ve čtvrtek zveřejnila svou fotografii, má na ní krátké vlasy a rty namalované rudou rtěnkou.

Manningová (29) na svém twitteru a instagramu sdílela fotografii, na které má košili s výstřihem, krátký sestřih a červenou rtěnku na rtech. Přidala k ní popisek: "Dobrá, tak jsem tady všichni!! #Ahoj světe".

Manningová, která ještě jako vojín Bradley Manning poskytla serveru WikiLeaks tajné armádní a diplomatické dokumenty, byla zatčena v roce 2010 a o tři roky později odsouzena k 35 rokům vězení.

Trest za špionáž ji ale těsně před odchodem z úřadu prezident Barack Obama zkrátil na pětinu.

Podle amerických médií se Manningová bude na svobodě zabývat obhajobou práv transgenderových osob, tedy lidí, kteří podstoupili změnu pohlaví. Prozatím také formálně zůstává členkou armády, dokud nebude vyjasněn její status.

Témata:  Chelsea Manningová U.S. ARMY transsexualové ženy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy